Avatar

操車王 - 專教有牌揸車

@firedriving.com

5.0

(292)

Hong Kong   ∙   Joined 6y 11m

Verified

Very Responsive

💎 2023-2024年度傑出優質商戶💎 獨創《正線理論》及《和平駕駛原則》,揸車唔使死記硬背,任何路線都識行。 獨家《超級防禦駕駛加強版》,照足做,揸車好安全。 願景:毫無畏懼,人人快樂駕駛 使命:用最有效的方法學習駕駛 價值:滴水不漏的安全駕駛心態 詳情:firedriving.com 查詢:Whatsapp 6297-7877

Reviews

4.97

(292 Reviews)

10

16

17

8

14

23

22

  • Avatar
    kenneth.koo review from buyer2 days ago
    Unique listings

    Unique listings

    上咗全日課,教得好好! 師傅會先教理論,而理論係好有啟發性,其他師傅教唔到!之後再實戰,係實戰中應用返所教嘅理論就會好清晰!因為清晰,所以學完會有更大信心獨自駕駛!好俾心機教!辛苦晒火Sir!😊😊

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    fortressss review from seller5 days ago
    Easygoing buyer

    Easygoing buyer

    Amazing chat

    Amazing chat

    Fast and decisive

    Fast and decisive

    Fast deal. Thanks

  • Avatar
    hnv96mw7k8 review from buyer7 days ago

    火sir 好用心教,令我作為一個啱啱考完車拎P牌既新手司機,可以有信心上路,理論同實踐並行,教我路面規則包括紅綠燈袋口位等等,睇地線既重要性,cut 線以及入迴旋處嘅技巧,非常有用🙏

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    kathyyip review from buyer17 days ago

    上全日課,講解十分清晰,一日內嘗試上山路,高速公路,隧道,迴旋處,仲有旺角鬧市,令我雪櫃牌都變得有信心一個人揸車

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    alliekwong58565 review from buyer20 days ago

    火sir先講解後操練十分清晰,一日內嘗試上山路,隧道,高速,迴旋處,經驗值大增

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    cat1412 review from buyer27 days ago

    教得很好

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    winniesoo1 review from buyer1 month ago

    跟火sir上左全日課,很有系統咁教,行窄路,睇燈,袋口位,防追尾,roundabout, 上完堂,對揸車了解再深入左,唔再驚自己會成為馬路炸彈。 我補鐘計埋火sir已上了三個師傅,平日一次兩節果d,未必太有效。反而揸足全日,佢會睇度你的優點同需要改善的野。所以好贊成上全日課

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    lamhfhenry review from buyer1 month ago
    Amazing chat

    Amazing chat

    火sir教法很有有效,我學習到如何安全駕駛, 又可防禦別人的小心, 特別是在迴旋處的使用, 更是非常實用。上課前切線很緊張和被動, 經火sir教導的方法, 切線變得更高效率及安全, 避免出現切不了線要再繞路。 強力推介要上全日課, 才夠時間熟習不同路面, 如巿區、郊區、山路等,上完後更有信心駕駛,應該不需要再補鐘!

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    emilylwy423 review from buyer1 month ago

    有耐性,有解釋原理,重覆練習就理解了

    💎紫鑽商戶💎(學泊車)專攻停車場 L位 任何車任何位都泊到 一次學識 終身泊車無難度 補鐘【泊車課】

    HK$788

  • Avatar
    1023kl review from buyer2 months ago

    好好嘅師傅,教一般路面師傅冇教嘅,教到識為止。話晒冇師傅break都肯上車。

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    winniesoo1 review from buyer2 months ago

    初初以為火sir是一名老師傅,原來一d都唔老,真係有團火,用自制圖,用車去講解,另我呢啲初初泊車都唔知扭邊邊的人,明白個概念。之後火sir比我自由發揮,完全泊度。

    💎紫鑽商戶💎(學泊車)專攻停車場 L位 任何車任何位都泊到 一次學識 終身泊車無難度 補鐘【泊車課】

    HK$788

  • Avatar
    k8wxwp7x48 review from buyer2 months ago

    火sir 好有耐性,全日課堂將路面上主要遇到嘅情況都會練習,加上學習路面上安全意識,亦有筆記同埋工具輔助,令學員駕駛時更安全同埋更快更容易上手。

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    9p6pjvtdyn03916 review from buyer2 months ago

    火sir講解得好詳盡, 唔識教到識,真係好有耐性!新手補鐘必搵!第一次已經上落大帽山,遊走元朗,旺角,尖沙嘴。亦教會很多安全知識,會再安排泊車課。👍👍👍

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    wasayee8985 review from buyer2 months ago

    火Sir好有耐性同用心教學,講解概念都非常清晰,講解完就去實踐,唔識教到你識,成個教學過程都好流暢!👍🏻👍🏻👍🏻

    💎紫鑽商戶💎講解課 一次學識(全港唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)

    HK$1,299

  • Avatar
    marupudding review from buyer2 months ago

    本人P牌Tesla 女司機 ,唔想成為上新聞機嘅司機決心搵火sir補鐘。講解十分清晰,令我build up左好多道路上要有嘅安全意識,唔單自己揸好,仲要點小心其他道路使用者🚗上完全日堂已經cover哂山路,高速公路同迴旋處等等。令自己更加有自信揸車,推薦俾其他都揸Tesla又想操車嘅朋友🫶🏻

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    nano111 review from buyer3 months ago
    Knows their stuff

    Knows their stuff

    Amazing chat

    Amazing chat

    火sir 教嘢好實用,估唔到自己可渣上大帽山,大部分路面既情況都有教,第二日已經可以自己渣出街,真係學一堂搞掂。

  • Avatar
    wongf2004 review from buyer3 months ago

    教導過程有耐性,態度良好,只有超時,同一般教車師傅不同。上了一天全日課,令我行了好多唔同路線包括山路,改善了不少駕駛技巧,雪藏牌人士值得一試。

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300

  • Avatar
    kk2625 review from buyer3 months ago
    Knows their stuff

    Knows their stuff

    Unique listings

    Unique listings

    是真心的推薦(自發性的好評)👍火sir人如其名,教學用心,無冷場,是好有zeal 的🔥sir!辛苦了🙌我打算5月去日本自駕遊,本身雪藏左5年嘅牌,前一兩個月借左朋友車揸一兩次,但感覺好多道路知識都唔熟,而且好緊張好無信心自己揸🌝上完火sir大半日堂,我可以自己即刻夜晚由九龍揸入港島,再第二朝由港島出九龍還車👍火sir講解好多安全及路面實用嘅駕駛知識,又會帶我行山路、窄路、高速公路、入隧道等、基本上慣常道路都試過曬,教授了切線方法、多次練習迴旋處、安全打燈等等,我感覺揸車時間佔7-8成,2成係講解,揸車期間又向我分享了日本駕駛心得,雪藏牌真係可以即日解凍。仲額外送了我一塊紀念品,哈哈!

    💎紫鑽商戶💎新牌仔 P牌 操車 練車 學車 補鐘 1日完計劃

    HK$300

    firedriving.com Clock Icon 3 months ago

    🥰✅🚗

  • Avatar
    chustan21086524 review from buyer3 months ago

    火Sir講解詳細,能夠指出 平時留意唔到嘅道路知識。另外路線規劃良好,能夠將剛學完嘅知識立即運用。令我在日後駕駛時更加有信心!

    💎紫鑽商戶💎(獨家課程式教學)專教有牌揸車 補鐘 雪藏牌 自駕遊 操車 學車

    HK$300

    firedriving.com Clock Icon 3 months ago

    你都有天份👍🏻

  • Avatar
    yeungsauman review from buyer3 months ago

    Private driving lessons provided me with a personalized approach to learning, allowing me to progress at my own pace and focus on areas where I needed the most improvement. 火sir’s expertise, patience, and encouragement empowered me to overcome any initial anxieties I had about driving.

    💎紫鑽商戶💎🚗操車王🚗 (唯一課程式教學)練車 / 陪駕 / P牌補鐘 / 雪藏牌 / 學車 / 操車 / 駕駛指導 / 自駕遊 補鐘 (非租車)私家車、客貨車、補TESLA 由淺入深(專教有牌揸車)【全日課】

    HK$300