Cars & Property
Fashion
Home & Living
Mobiles & Electronics
Hobbies & Games
Jobs & Services
Others

HK$150

拼圖框、拼圖膠水、拼圖收納墊

icon
Hong Kong
icon
Mailing
icon
New
✨拼圖解難集✨配件服務✨ 第一次接觸拼圖、不知道拼圖膠水的人,以前係砌完先用?咁就大錯特錯了🙈 諗反起細個第一次砌拼圖,以為搽係底,痴實佢😳😳但俾告知係完成砌圖之後先用‼️,但完成之後又有種「辛辛苦苦砌完,但唔知點用砌圖膠水」的感覺🤨 . 砌圖膠水並不是普通膠水。佢係具有保護作用的一種保護膠,用來保護砌圖表面的油墨和圖案😎而經過這一重表面處理,拼圖將可以保存得更為長久。🥰🥰 所以,它並不是塗在砌圖的背面,而是塗在砌圖的正面(有圖案的那邊)。 一般你在本店買到的砌圖,都會看到這包隨盒附送的銀色小袋子。 . 膠水大小容量會因應砌圖尺寸而有所不同。 在替拼圖上膠之前,要預留多一點時間,因為上膠過程需時約2~3小時。 *某些特殊質地的拼圖並不需要使用膠水:e.g. 透明樹脂和純白樹脂。 . ⚠️5個步驟⚠️教你正確使用砌圖膠水⚠️ 1. 將砌好的砌圖平放鋪好,確保每塊拼圖位置正確 2. 用除塵轆將砌圖表面的灰塵清走 (如沒有除塵轆,膠紙也可) 3. 打開膠水包裝,將膠水倒在砌圖表面 (有圖案的那一面) 4. 用硬卡片 (eg. 八達通卡) 將膠水平均地塗在砌圖上 5. 將砌圖放置在通風的地方,等待約2小時直到膠水完全乾透 . 💥小小Tips💥 如果你發現你買嘅砌圖,冇附送砌圖膠水,咁意味住佢好大機會係歐美、台灣或大陸生產嘅🤓 但咁並❌唔代表佢唔洗用砌圖膠水❌如果你有需要,都可以係呢到買到日本砌圖膠水😍😍 . PZ1111 💐砌圖/拼圖專用膠水(150ml) ✨HK$150 / 購買拼圖加配✨HK$110 製造商:Epoch ✅容量足夠塗上兩幅1000塊(50×75cm) 或 四幅500塊(38×53cm)尺寸砌圖。 . 💐拼圖框 ✅有十多款Size ✅迪士尼原裝款、吉卜力原裝款、海賊王原裝款 ✅可訂造Size ✨HK$180-HK$750 ✨HK$130-HK$620(購買拼圖加配架) . 💐砌圖/拼圖收納墊 ✨HK$428 / 購買拼圖加配✨$380 尺寸: 60×145cm 製造商:Epoch *附有3張印有不同尺寸的放置紙, 最多可放51.5×75cm尺寸砌圖, 方便收藏又不怕弄壞砌圖。 . 大家查詢/落單時記得send清楚貨品編號丫🥰🥰 所有產品一律先入數後訂貨🤓 現貨5日內會寄出💕訂貨及預購需時2-4星期 👀面交:地鐵紅線 📪郵寄:本地平郵/順豐/國際平郵/國際速遞 💥ᴅᴍ / ᴡʜᴀᴛsᴀᴘᴘ: 5449 1736了解詳情 *圖源自網絡
9 months ago In J-pop
Ask your seller for delivery. Stay safe at home.

Shipping

Mailing & Delivery

平郵/順豐

Listed by beauty._.fatssy

Not Responsive

Verified

Check seller profile

Reviews for beauty._.fatssy

ekinchan

2020 Feb

非常好的買家!爽快直接溝通容易有責任感,很可靠!👍👍👍👍👍